ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 14 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde Çorum'a 1 milyar 300 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Çorum'un birçok alanda olduğu gibi orman ve su işleri konusunda da büyük yatırımlar aldığını, almaya da devam ettiğini belirtti.

AK Parti döneminde orman ve su işleri alanında Çorum'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Uslu, şunları kaydetti: "Kent merkezi, Alaca ve İskilip ilçelerine toplam yıllık 8,28 milyon metreküp içme suyu temin ettik. 7 baraj ve gölet inşa ettik. 23 bin 610 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yılda 15,3 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 57 derenin ıslahını tamamladık. 50,6 milyon fidanı toprak buluşturduk. 2 şehir ve 3 bal ormanı ile 19 mesire yeri tesis ettik. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. 18 adet Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonu ve 1 adet Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi kurduk."

Uslu, söz konusu hizmetler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Çorum adına teşekkür etti.