ÇORUM (AA) - Çorum'da, 2017 yılı içerisinde 240 bin dekar alana 1 milyon 500 bin fidan dikileceği bildirildi.

Hitit Üniversitesinin kuruluşunun 10'uncu yılı dolayısıyla Orman İşletme Müdürlüğünce üniversiteye tahsis edilen Kuruçay Köyü civarındaki hatıra ormanına fidan dikimi yapıldı.

Törende konuşan Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, kentte 2017 yılı içerisinde yaklaşık 240 bin dekar alanda 1 milyon 500 bin fidan dikimi gerçekleştireceklerini söyledi.

Ağaçlandırma çalışmalarının bir parçasının da Kuruçay Köyü mevkisi olduğunu belirten Çatalçam, "Bu alanın bir parçası olarak Kuruçay Köyü mevkisinde 500 dönümlük alanda 65 bin fidan dikeceğiz. Üniversitenin kuruluşunun 10'uncu yılı münasebetiyle yaklaşık 35 dönüm alanı üniversiteye hatıra ormanı olarak tahsis ettik. Bu alanda yaklaşık 3 bin 500 adet fidanı toprakla buluşturacağız." diye konuştu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, hatıra ormanının yerinin hassas bir biçimde belirlendiğini kaydetti.

Bütün akademik ve idari personelin dikili ağacı olduğunu aktaran Alkan, şöyle konuştu:

"Bütün personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Bu adımı biz atıyoruz. Ancak önemli olan buranın sürekliliği ve bakımıdır. Bu da bizden sonra gelen öğrenci ve idarecilerimizi ilgilendiriyor. Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için gayret ediyoruz."

Konuşmaların ardından karaçam, akasya ve sedir türlerinden olan fidanlar toprakla buluşturuldu.

Törene, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'ın yanı sıra üniversite personeli ve öğrenciler de katıldı.