ÇORUM (AA) - Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Çorum İl Müdürlüğünce, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ile sonraki süreçte yaşananların yansıtıldığı ve aralarında AA'nın fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Milli İrade Destanı" sergisi açıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, KYK İl Müdürlüğü sergi salonundaki etkinliğin açılışında, 15 Temmuz'un anlatılacak, analiz edilecek çok yönlü ele alınacak bir konu olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un, Türk milletinin binlerce yıllık tarihinin en önemli sayfalarından biri olduğunu belirten Kılıç, "90 yıl önce dünyanın büyük devletleri tarafından yok edilmek istendik. O devletler Birinci Dünya harbi, özellikle Çanakkale Harbi ve peşinden Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Türk milletinin 100 yıl ayağa kalkamayacağını söylediler ancak 15 Temmuz, 100 yılımızın bloke edilmediğinin, 90 senede ayağa kalktığımızın dünyaya ilanıdır." dedi.

15 Temmuz'un dünyaya önemli mesajlar verdiğini aktaran Kılıç, "15 Temmuz dünyaya şunu göstermiştir, Çanakkale ruhu, İstiklal Harbi ruhu hala yaşıyor ve daha da güçlendi. 15 Temmuz ile Çeçen komutanın da dediği gibi, 'Türkler dünyanın kanını donduracak cesarete sahip' sözünü bütün dünyaya gösterdik. Bu ülke işgal edilemez. 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum." diye konuştu.

KYK İl Müdürü Erol Kavuncu da ihanet kalkışmasının ilk dakikalarından itibaren Cumhurbaşkanı'nın çağrısı ile 600 bin kişilik KYK camiası olarak meydanlara koştuklarını belirterek, yurt bünyesinde vatan, millet ve devlet düşmanı kimseyi barındırmayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yurtta kalan şehit ve gazi çocuklarına Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi.

Daha sonra açılışı gerçekleştirilen, çeşitli görsellerin yer aldığı sergide, AA muhabirlerince darbe girişimi ve sonrasında yaşananların yansıtıldığı çok sayıda fotoğraf da bulunuyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, AA tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi Kitabı" da dağıtıldı.

Sergi, 31 Ekim Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

Etkinliğe İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.