ÇORUM (AA) - Çorum Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bal, 2. kademe okuma yazma kurslarının 8 Eylül'de başlayacağını bildirdi.

Bal, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuryazar hale getirilmesi amacıyla seferberlik başlatıldığını hatırlattı.

Bu kapsamda geçen yıl birinci kademe okuma yazma kursları düzenlendiğini ifade eden Bal, seferberliğin ikinci kademe kurslarla devam edeceğini ve bu dönemin 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü'nde başlayacağını dile getirdi.

Bal, 2. kademe kurslara okuryazarlık belgesi olan veya 3, 4 ve 5. sınıflarda eğitimini terk ederek ilkokul öğrenimlerini bitirmemiş 15 yaş ve üstü kişilerin katılabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu vatandaşlarımız 2. kademe kurslara katılarak ilkokul diplomasına denk belge alabilecek. 2. kademe okuma yazma kursuna katılmak isteyen vatandaşlarımızın bulunduğu yerdeki en yakın okula, muhtarlıklara veya Çorum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurularını bekliyoruz."