ÇORUM (AA) - Çorum'da acil çağrıların tek merkezde toplanması amacıyla kurulacak acil çağrı hizmet merkezinin ihalesinin 29 Mart'ta gerçekleştirileceği bildirildi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, acil çağrıların tek merkezde toplanmasını sağlayacak proje ile vatandaşların 110, 112, 155, 156, 171 gibi ayrı ayrı numaraları aramak yerine sadece 112'yi arayarak acil durum bildirisi yapabileceğini belirtti.

Acil durumlarda vatandaşların nereyi, nasıl arayacakları konusunda tereddüt yaşadığına dikkati çeken Uslu, "Bu proje sayesinde sadece ortak bir numaradan yardım alınabilmesi sağlanmakla birlikte birden fazla kurumun müdahalesi gereken olaylarda koordinasyon sağlanmış olacak. Projesi İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 112 Acil Çağrı Merkezinin ihalesini İl Özel İdaremiz 28 Mart Pazartesi günü gerçekleştirecek. Ankara karayolu üzerinde 5 bin 900 metrekarelik arazi üzerine yapılacak olan 112 Acil Çağrı Merkezimiz ilimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Acil Çağrı Merkezinde görevli memurların gün boyu gelen çağrıları ilgili kurumlara yönlendireceğini, olağanüstü durumlarda olay mağdurlarının tek bir numarayı aradığında devletin müdahale etmesini, tüm birimlerin bilgi sahibi olmasının sağlanacağını anlatan Uslu, "Acil yardım çağrısı amacıyla herhangi bir vatandaş tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında sabit hatlardan gelen çağrılarda eş zamanlı olarak arayan kişinin isim, adres ve konum bilgisi görülecek. Mobil hatlar üzerinden yapılan çağrılarda ise çağrının yapıldığı yerle ilgili olarak yaklaşık bir yer belirlemesi yapılabilecek" bilgilerini verdi.