ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi, İçişleri Bakanlığınca "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla hayata geçirilen "Yaya Öncelikli Trafik" Projesi kapsamında kent merkezindeki yaya geçitlerini sürücülerin dikkatini çekmek amacıyla 3 boyutlu hale getirmek için çalışma başlattı.

İlk olarak Fatih Caddesi 23 Nisan kavşağında "Önce yaya" kabartmalı ve yaya figürlü işaretlemeler yapan Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmanın verimli olmasının ardından şehrin muhtelif cadde ve sokaklarına 76 işaretleme daha gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yaptığı açıklamada, araç trafiğinin yoğun olduğu yerler başta olmak üzere sürücülerin dikkatini yaya geçitlerine çekmek ve yayaların yolun karşısına daha güvenli geçebilmesi için "Önce yaya" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

İki ayda 76 yaya geçidinde çalışma yapıldığını belirten Aşgın, "Ekiplerimizin belirlediği 136 bölgede çalışma yapacağız. Gazi, İnönü ve Fatih Caddesi, okul bölgeleri gibi şehrin trafiğinin yoğun olarak aktığı yerler başta olmak yaya geçitlerinde ekiplerimiz 'Önce yaya' çalışmalarını tamamladı. Tespit ettiğimiz yaya geçitlerinde çalışmalarımızı devam ediyor. Devletimizin başlattığı 'Öncelik hayatın öncelik yayaların' projesine de Çorum Belediyesi olarak yaptığımız bu çalışmalar ile destek veriyoruz." ifadesini kullandı.