ÇORUM (AA) - Adalet Bakanlığınca başlatılan "Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi" kapsamında Çorum'daki denetimli serbestlik tedbiri ile cezalarını infaz eden hükümlüler tarafından Adalet Ormanı'na 4 bin fidan dikildi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu yanındaki Adalet Ormanı'nda fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Vali Mustafa Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taşkesti, hükümlülerle fidan dikti.

Vali Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, fidan dikmenin önemine değinerek, "Peygamber efendimiz, 'Kıyamet koparken bile elinizde bir fidan varsa onu dikiniz' diye buyurmuştur. Biz de bugün güzel bir etkinlik yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Başsavcısı Ağca da denetimli serbestlik tedbiri ile cezalarını infaz eden hükümlülerin infaz çalışmalarının toplum nezdinde daha yakından tanınması amacıyla bu tür faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Etkinlikte bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Proje kapsamında merkeze bağlı Bayat köyü mevkisindeki "Adalet Ormanı"na da 2 bin 500 fidanın toprakla buluşturulduğu belirtildi.