Çorum’un Osmancık ilçesinde düzenlenen iki ayrı operasyonda, piyasa değeri 17 bin TL olan 2 bin 840 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlerinden Osmancık İlçe emniyet Müdürlüğü ekipleri, Doğu illerinden İstanbul'a kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Polis ekipleri, bunun üzerine bir aracı takibe aldı. Takip ettikleri araca bir süre sonra operasyon düzenleyen polis ekipleri araçta yaptıkları aramada, bin 340 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Operasyonun ardından gözaltına alınan B.Ç., İ.A. ve K.D. isimli şahıslar haklarında yapılan yasal işlemlerin ardından adli mercilere sevk edildi.

İkinci operasyonda ise yol kontrolü yapan Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda doğu illerinden İstanbul'a götürüldüğü öğrenilen, gümrük piyasa değeri 9 bin TL olan bin 500 paket sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el koyan polis ekipleri, C.B. isimli şahsı gözaltına alındı. Gözaltına alınan C.B. emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Her iki olayla ilgili soruşturma sürüyor.