ÇORUM (AA) - CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Kadınlar en güvendiği yerde evinde, en güvendiği kişilerden eşinden, abilerinden, kardeşlerinden ve babalarından şiddete uğruyorlar." dedi.

Milletvekili Yüceer, Çorum Belediyesine ait Turgut Özal salonunda düzenlenen "Kadına şiddet ve çocuk istismarı" konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Kadınların siyaset ve savunma gibi alanlarda neden daha fazla yer almadığını tartışmak yerine kadınların bugün hak yerine can derdine düştüğünü söyledi.

Pakistan'ın kurucu lideri Muhammed Ali Cinnah'ın "Dünya iki büyük güç vardır, biri kalemin gücü, diğeri kılıcın gücü, ama bu ikisinden daha güçlü bir güç vardır o da kadının gücüdür" sözlerine atıfta bulunan Yüceer, şunları söyledi:

"Bir ülkenin uygarlık seviyesini ölçmek istiyorsanız kadınların hayat şartlarına bakın. Ben de günümüz Türkiye'sinden bakmak istiyorum kadınların şartlarına. Kadınlar toplumsal yaşamdan, siyasetten, ekonomiden istihdamdan dışlanıyorlar. Bu da yetmediği gibi kadınlar en güvendiği yerde evinde en güvendiği kişilerden eşinden, abilerinden, kardeşlerinden ve babalarından şiddete uğruyorlar."

Yüceer, kadına şiddetin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Farklılıklar olmakla beraber bu işin ekonomisi, eğitimi geliri, siyaseti, dili, dini maalesef yok. Türkiye genelinde sığınma evlerini gezdim, kadın cezaevlerini gezdim. Şunu gördüm kadınlar 7'den 77'e her yaşta şiddete uğruyor. 70 yaşında bir ablamızla konuştum, 20 yaşında bir kızımızla konuştum aynı.

Şiddetin yaşı yok, şiddetin sebebi de yok. Sebep buluyorlar. Kapıyı geç açtın?, niye kırmızı ruj sürdü?, niye bu yemeyi tuzlu yaptın?, diyor sebep yaratılıyor. Asıl altta yatan sebep ne? Kadına yönelik ayrımcılık. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği. Yani kız çocuklarının doğduğu gün başlayan tüm hayatı boyunca da devam eden ayrımcılık."

Konferansta Cumhuriyet Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr Ali Yıldırım da bir sunum yaptı.

Etkinliğe, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Çorum İl Başkanı Ali Rıza Suludere ve vatandaşlar katıldı.