ÇORUM (AA) - Çorum'da 25 dekarlık alana karabuğday ekildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projeleri" kapsamında Laçin ilçesinde karabuğday ekimi yapıldı.

Proje Koordinatörü Ahmet Güneş, ekim öncesi Laçin Belediyesi toplantı salonunda üreticilere karabuğday yetiştiriciliği ilgili bilgi verdi.

Türkiye'de karabuğday üretimi ve tüketiminde hızlı bir artış olduğunu belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Ekonomik bakımdan gelişmiş, refah seviyesi yüksek toplumlarda geçen yüzyıl içinde bir yandan insanların bedensel etkinliklerinin, diğer yandan tüketilen ekmek ve diğer hububat ürünlerinin miktarının önemli düzeyde azalarak, bireylerin gereksinim duydukları günlük enerjinin büyük kısmını et, yağ ve şeker içeriği yüksek gıdalardan sağlamaya başlamaları şişmanlık, kalp ve dolaşım rahatsızlıkları, diyabet ve bağırsak hastalıkları gibi bazı hastalıkların artmasına ve yaygınlaşmasına yol açmıştır. Bu hastalıklara karşı önlem olarak diyetlerin dikkatle seçilip düzenlenmesi ve günlük diyetlerde lif içeriği yüksek gıdaların bulundurulması önerilmektedir. Bu amaçla üzerinde durulan ve sağlıklı gıdalara olan ilginin ve bilincin artmasıyla karabuğday önemi son yıllarda daha da artan bitkilerden bir tanesidir."

Eğitimin ardından proje kapsamında üretim yapacak üreticilere ait 25 dekar alanda kurulan demonstrasyon parsellerinde karabuğday ekimi gerçekleştirildi.