ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 7 Ekim'de gerçekleştirilecek Orta Öğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) Çorum'da 11 bin 100 memur adayının katılacağını açıkladı.

Alkan, Çorum Sınav Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, il genelinde 33 merkezde gerçekleştirilecek sınav için bin 500'e yakın personel görevlendirildiğini belirtti.

Sınav günü adayların saat 09.00'dan itibaren kimlik kontrolü yapılarak sınıflara alınacağını ifade eden Alkan, sınava girecek aday ve görevlilerin yanlarında bulundurmaları zorunlu belgeler ile sınavda bulundurulması ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan materyaller hususunda kurallara uyulmasının sınavın huzur ve güvenliği açısından önem arz ettiğini vurguladı.

Alkan, sınav ile ilgili gerekli güvenlik tedbirlerinin de alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sınava ilişkin genel bilgiler, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresindeki resmi internet adresinde yer almaktadır. Adaylar ve görevli personel bu bilgileri sınav öncesinde titizlikle okumalıdır. Sınavın güvenliği ve selameti açısından gereken tedbiri almış bulunmaktayız. Adayların sınava adaptasyonlarını etkileyecek her türlü olumsuz durum, özellikle gürültü ile ilgili olarak il genelinde gereken itinanın gösterilmesi önem arz etmektedir. Sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum."

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda sınavın huzur ve sükunet içinde geçmesi ile adayların sınav konforlarını etkileyebilecek olası durumlara karşı alınan tedbirler görüşüldü.