ÇORUM (AA) - Çorum'da Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen orman bakım çalışmalarında elde edilen kuru dallar, özel sektör tarafından talaş haline getirildikten sonra elektrik enerjisi üretiminde kullanılıyor.

Çorum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Kargı Orman İşletme Müdürlüğünün ilçedeki ormanlarda yürüttüğü çalışma neticesinde elde edilen 7 bin 650 ton ağaç dalının, ihale ile satıldığı bildirildi.

Dalların, özel sektör tarafından geliştirilen bir makine ile yerine öğütülerek talaş haline getirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde bulunan Orman İşletme Müdürlüklerimizce üretilen Orman atıkları özel sektör tarafından geliştirilen makine ile öğütülerek talaş haline getiriliyor. Bu talaş malzemenin yanması ile yüksek enerji elde edilmektedir. Bu enerji ısı ve ışık enerjisi olarak da kullanılabilmektedir. Geçtiğimiz ay Kargı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile 7 bin 650 ton üretim artığı dal satışı yapılmıştır. Yerinde öğütülen bu talaş malzeme Mecitözü ilçesinde elektrik üretimi yapan firmaya satılmaktadır."