ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehir içi trafik sorununun çözümü konusunda kentin en işlek caddeleri olan Gazi ve İnönü caddelerinde park yasağı uygulanmasına yönelik çalışma yapılacağını bildirdi.

Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, Belediyenin yatırım ve düzenleme bakımından öncelikli alanlarından birisi olan ulaşım hizmetleri kapsamında Gazi ve İnönü caddelerinde trafik akışına yönelik çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek, bir süre önce başlattığı anket çalışmasını sonuçlandırdıklarını ifade etti.

Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği Çorum halkının görüşlerini almak için cadde üzerine stant kurduklarını, cadde esnafıyla yüz yüze görüşerek ve belediyenin internet sitesinde ziyaretçilerin doğrudan katılımıyla bir anket gerçekleştirdiklerini vurgulayan Külcü, 4 bin 537 kişinin katıldığı ankette Gazi ve İnönü caddelerindeki park uygulamasıyla ilgili bir sonuca vardıklarını kaydetti.

Anket sonuçlarıyla ilgili bilgi veren Külcü, "Katılımcıların yüzde 59 caddelerde parkın tamamen yasaklanması, yüzde 20'si parkın yasaklanarak sadece acil ihtiyaçlar için kısa süreli park uygulanması, yüzde 17'si ücretsiz park uygulamasının devam etmesini, yüzde 4'ünün de ücretli park uygulanması yönünde tercihte bulunmuştur. Gazi ve İnönü caddesindeki esnafımıza yaptığımız anket sonucu da yüzde 38 oranında parkın yasaklanarak sadece acil ihtiyaçlar için kısa süre park uygulanması yönünde oy kullanılmıştır." ifadelerini kullandı.

Bu sonuçlar doğrultusunda her iki caddeye park yasağı getirilerek acil durumlar için 10 dakika süreli parkın uygulanmasına ilişkin talep yazısını İl Trafik Komisyonuna ilettiklerini bildiren Külcü, şunları aktardı:

"İl Trafik Komisyonunun yapacağı değerlendirme ile Gazi ve İnönü caddelerimizde yeni bir otopark düzenlemesi yapılacaktır. Yapacağımız düzenlemenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."