ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Ramazan çadırı kurulum çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, kurulumu devam eden Ramazan çadırında incelemelerde bulundu.

Yabacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl da çadırda hayırsever vatandaşların katkılarıyla her gün bin kişiye iftar yemeği verileceğini söyledi. Belediye olarak veren el ile alan eli buluşturduklarını ifade eden Yabacıoğlu, "Çadırın tüm malzemeleri ve ekipmanı belediyemize ait. Kurulumunu da yine belediye personelimiz gerçekleştiriyor. Ramazan bayramına kadar iftar soframız bütün hemşehrilerimize açık olacak. Yemeklerimizin finansmanını hayırsever iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız karşılamaktadırlar. Belediye olarak bizim burada herhangi bir giderimiz olmuyor. Hayırsever hemşehrilerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Biz burada sadece alan elle veren eli buluşturmuş olacağız. Çadırımızın pideleri halk ekmek fabrikamızdan temin edilecek." diye konuştu.

Belediye olarak ayrıca Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapacaklarını dile getiren Yabacıoğlu, "Ramazan münasebetiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bin 500 civarında gıda paketi dağıtacağız. Düzenli olarak dağıttığımız gıda paketlerinden hariç, bu paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı öncesinde de 2 bin 500 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edeceklerini belirten Yabacıoğlu, "Kıyafet yardımımızı Ramazan Bayramı öncesinde yapacağız. 0-15 yaş aralığına yaptığımız kıyafet yardımı bu sene de devam edecek. Yaklaşık 2 bin 500 çocuğumuzun bayram hediyelerini Belediye olarak biz karşılayacağız. Bayram öncesinde çocuklarımızı da sevindirmiş olacağız." dedi.