ÇORUM (AA) - Çorum’un Osmancık ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle derelerin taşması sonucu D-100 karayolu yaklaşık bir saat trafiğe kapandı. Trafik akışını düzenlemeye çalışan polislerin kullandığı otomobil, akıntıya kapılarak menfeze düştü. 

 İlçede gece başlayan sağanak nedeniyle dereler taştı. Menfezlerin tıkanması nedeniyle ilçenin ortasından geçen D-100 karayolu çift yönlü trafiğe kapandı. 

Çalışmalar sırasında Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis otomobili, akıntıya kapılarak menfeze düştü. Araçta bulunan 2 polis, itfaiye ekipleri ve diğer polislerin yardımıyla bulundukları yerden çıkarıldı. Polislerin yaralanmadıkları öğrenildi. 

Polis aracı da çekici ile bulunduğu yerden çıkarılarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Karayolları 71. Şube Şefliği ve Osmancık Belediyesi ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmaları sonucunda menfezlerin açılmasının ardından karayolunun tek şeridi kontrollü olarak ulaşıma açıldı. 

- Tarım arazileri de zarar gördü 

Sel ve dolu nedeniyle ilçeye bağlı köylerde tarım arazilerinin de zarar gördüğü bildirildi.

Konaca Köyü Muhtarı Mustafa Çalışkan, AA muhabirine, etkili yağış nedeniyle derelerin taşması sonucu Konaca köyü ile Alibey ve Hanefi köylerinde tarım arazilerinin zarar gördüğünü söyledi.

Köylerin içme suyu şebekelerinin de kullanılamadığını ifade eden Çalışkan, "Köyümüzde aniden bastıran dolu nedeniyle başta sebze ve meyve bahçeleri olmak üzere buğday ve arpa tarlalarında zarar meydana geldi. Şu anda köyümüzde içme suyu şebekesi sel nedeniyle kullanım dışı kaldı. Komşu köylerimiz Alibey ve Hanefi köylerinde de büyük oranda zarar var" dedi.

Gecek Köyü Muhtarı Sebahattin Karaçay ise buğday ve haşhaş arazilerinin zarar gördüğünü belirtti.

Köydeki 4 ayrı dereden aynı anda sel geldiğini ifade eden Karaçay "Buğday ve haşhaş arazilerinde büyük çaplı zarar söz konusu. Sebze ve meyve bahçeleri de etkilendi. Yarın zarar tespiti için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulunacağız. Ayrıca hem dere yataklarının ıslahı hem de kapanan yolların açılması için acil olarak iş makinelerine ihtiyacımız var" diye konuştu.