ÇORUM (AA) - Sağlık-Sen Çorum Şubesi üyeleri, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bazı sağlık çalışanlarının hasta yakınlarınca darbedildiği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Hastane bahçesinde bir araya gelen sendika üyeleri, "Şiddete hayır" yazılı pankart ile tepkilerini dile getirdi.

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafçı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yakınlarının vefat haberini alan yaklaşık 30 kişinin, sağlık çalışanlarına saldırdığını ifade eden Lafçı, "Saldırıda sağlık personelimiz darbedildi. Bir güvenlik görevlimizin kolu kırıldı. Koroner anjiyografi servisinin bir kısmı kullanılamaz hale geldi." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının her türlü zorluk ve yoğun çalışma şartlarına karşın sağlık hizmeti vermeye gayret ettiklerini belirten Lafçı, "Bilinçsizce gerçekleştirilen bu menfur saldırıların faillerine hak ettikleri cezanın verilmesi gerekmektedir. Şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması konusundaki çağrımızı yineliyoruz. Ayrıca bu tür şiddet olaylarına karışan kişilerin sosyal güvencesi elinden alınmalı ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması engellenmelidir." ifadesini kullandı.

Lafçı, vatandaşlara, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara karşı tepki göstermeleri çağrısında bulundu.

Önceki gece evinde kalp krizi geçiren Selahattin Kapçuk (50), ambuansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Acil servis çalışanlarının müdahalesiyle hayata döndürülen hastanın kalp damarlarından birinde tıkanma olduğu belirlenerek, anjiyo yapılması kararlaştırılmıştı. Hastanın, anjiyo sırasında hayatını kaybetmesi üzerine öfkelenen yakınları, "gerekli müdahaleyi yapmadıkları" iddiasıyla servisin otomatik kapısını kırıp içeri girerek, buradaki doktor ve hemşireleri darbetmişti.

Olayda özel güvenlik görevlisi Enes Bolat'ın kolu kırılmıştı.