ÇORUM (AA) - Çorum Valiliği tarafından Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin anısına "Şehitler Çeşmesi" yaptırılıyor.

Gazi Caddesi'ndeki valilik binası önüne inşa edilecek çeşmede, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin isimleri ve fotoğrafları yer alacak. Osmanlı mimarisiyle yapılacak çeşme, Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacak.

Vali Necmeddin Kılıç, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile çeşmenin inşa edileceği alanda incelemede bulundu.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin 15 Temmuz'da demokrasi destanı yazdığını, darbe girişiminin devlet ve milletin güçlü iradesiyle püskürtüldüğünü söyledi.

Türk milletinin bu direnişinin, yeni nesiller tarafından iyi bilinmesi, idrak edilmesi ve unutulmaması gerektiğini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu amaçla İl Genel Meclisimiz, 15 Temmuz demokrasi şehitlerini hatırlatacak, onların aziz hatıralarını yaşatacak bir anıtın valilik önüne yapılması yönünde karar aldı. Biz de buraya şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için çeşme yaptıracağız. Hazırlıklar tamamlandı. En kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacak."