ÇORUM (AA) - Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye halkı için yardım kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Dernek Başkanı Selim Özkabakçı, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye İnsani Yardım kampanyası kapsamında nakdi yardımın yanı sıra un, kuru gıda, hijyen paketi ve çocuk ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımları kabul ettiklerini belirtti.

Çorum halkından ve sivil toplum örgütlerinden kampanyaya destek vermelerini beklediklerinin altını çizen Özkabakçı, şöyle devam etti:

"İHH İnsani Yardım Vakfımız, tüm Türkiye'de Suriye için acil insani yardım kampanyası başlattı. Biz de Çorum'da bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vakfımız Türkiye'nin tüm illerinde, dünyada 140 ülkede ve bölgede çalışmalarını yürütmektedir. Nerede bir mazlum varsa İHH orada yaraları sarmaya devam ediyor. Suriye'ye için bağış yapmak isteyen Çorumlu hayırseverler, Çorum İHH ofisimize gelerek ya da 2242620 - 0538 8777655 numaralı telefonlar aracılığıyla bizimle iletişim kurabilir."

Özkabakçı, isteyenlerin Vakıf Katılım Çorum Şubesinden "SURİYE" açıklaması ile açılan hesaba bağışta bulunabileceklerini kaydetti.