ÇORUM (AA) - Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yılbaşı nedeniyle asayiş bakımından çeşitli tedbirler alındığı bildirildi.

Çorum Valisi Ahmet Kara, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıla girmeye saatler kala yaya ve motorize ekiplerin özellikle halkın yoğun olduğu yerlerde hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı bulunacaklarını belirtti.

Vatandaşların yılbaşı etkinlikleri kapsamında yapacakları alışveriş ve kutlamalar sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için önlemlerin en üst düzeye çıkarıldığını vurgulayan Vali Kara, açıklamasında şunları kaydetti:

"Eğlence merkezlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimler artırılacaktır. Özellikle evden ve iş yerlerinden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak her türlü olaylara yönelik tedbirler alınmıştır. Vatandaşların bir arada bulunduğu yerlerde taciz, yankesicilik, sarkıntılık, kapkaç ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı da ekiplerimiz daha dikkatli bulunacaktır. Yılbaşı gecesi alkol denetimleri de artırılacak, özellikle alkollü olarak araç kullananlara cezai işlemler uygulanıp, araçları trafikten men edilecektir."

Çorum halkından suçla mücadelede önleyici polislik anlayışı çerçevesinde sadece olay olduğunda değil, olay olmadan önce de şüphelendikleri durum ve şahıslarla ilgili ihbarda bulunmalarını isteyen Vali Kara, 155 Polis İmdat hattına şüpheli durumlarda bilgi verilebileceğini sözlerine ekledi.