ÇORUM (AA) - Çorum İl Sınav Koordinatörü ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, hafta sonu gerçekleştiren Yükseköğretim Kurumları Sınavları'na (YKS) 30 bin 700 adayın katıldığını açıkladı.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, sınavın birinci oturumu olan temel yeterlilik testine Çorum'da 53 binada yaklaşık 16 bin aday, alan yeterlilik testine 46 binada yaklaşık 14 bin aday ve yabancı dil testine de 7 binada yaklaşık 700 olmak üzere 3 oturum için 30 bin 700 adayın katıldığını bildirdi.

Sınav için 4 bin 500 civarında personel görevlendirildiğini aktaran Alkan, sınavın kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele, adaylara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Alkan, sınav sonuçlarının adaylar için şimdiden hayırlı olmasını temenni ederek, "Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur." ifadelerini kullandı.