ÇORUM (AA) - Çorum'un Osmancık ilçesinde rüzgarın etkisiyle yeniden başlayan orman yangınında, yaklaşık 60 hektar alanın daha zarar gördüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Yukarızeytin köyünde dün gece çıkan ve 60 hektar alanın zarar gördüğü orman yangını, öğle saatlerinde kontrol altına alındıktan sonra rüzgarın etkisiyle yeniden yayıldı.

Yangına, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Ankara ve Çankırı'daki orman işletme müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait 2 helikopterin desteğiyle müdahale ediliyor.

Bölgede 25 arazöz ve 120 kişilik ekiple yürütülen çalışmalara, Yukarızentin ve çevre köylerden yaklaşık 70 vatandaş, kazma ve kürekle destek veriyor.

- "60 hektarlık alan daha zarar gördü"

Çorum Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalcam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kontrol altına alınan yangının, rüzgarın etkisiyle yeniden büyüdüğünü söyledi.

Ekiplerin yangına büyük özveriyle müdahale ettiğini dile getiren Çatalcam, "Yeniden başlayan yangını şu anda kontrol altına aldık diyebiliriz. Arazöz ve itfaiye araçlarıyla yangına müdahale ediyoruz." diye konuştu.

İlk yangında 60 hektarlık alanın zarar gördüğü belirten Çatalcam, "İkinci yangında da maalesef 60 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyleyebiliriz. Yarın sabaha kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Havanın aydınlanmasıyla da helikopterlerle soğutma çalışması yapacağız." dedi.

Yukarızeytin Muhtarı Mehmet Güngör de yangın başlayınca hemen ilgili yerlere haber verdiklerini kaydederek, "İlk müdahaleyi de kendi imkanlarımızla yaptık. Şimdi de ekiplere yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.