ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sağlık Bakanlığınca Çorum'a 8 yeni ambulansın tahsis edildiğini bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. 

Yapımı süren 800 yataklı Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının hızla ilerlediğini belirten Uslu, çeşitli sorunlar nedeniyle inşaatı yarım kalan İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi'nin tamamlanabilmesi için 6 Ocak'ta yeniden ihale edildiğini ve çalışmaların gelecek ay başlayacağını ifade etti.

İlçelerdeki yatırımlardan da bahseden Uslu, Alaca'ya toplum ve aile sağlığı merkezleri açılacağını, Bayat Devlet Hastanesi'nin yapımının devam ettiği, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Devlet Hastanesi'nin de birkaç ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla geçtiğimiz hafta sonu Tekirdağ'da ambulans dağıtım töreni gerçekleştirildiğini dile getiren Uslu, "Hafta sonu yapılan törende sağlık filosuna katılan ambulanslardan 8’i ilimize veriliyor. Ambulanslarımız iki hafta içerisinde teslim edilecek. 2002 yılında ambulans sayımız 5 iken yeni gelecek ambulanslarla bu sayı 60 oluyor. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.