ÇORUM (AA) - Çorum'da açılan El Sanatları ve Yöresel Ürünler Fuarı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bahçelievler Mahallesi'nde kurulan çadırda cuma günü açılan fuarda, 15 farklı ilden 30'a yakın firma, ürünlerini sergiliyor.

Fuarda Kayseri, Yozgat, Ankara, Kırşehir, Erzurum, Nevşehir, Niğde, Trabzon, Sivas, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Aksaray illerinin pastırma, sucuk, cağ kebabı, fındık, pestil, künefe ve kaymak gibi yöresel ürünleri, Çorumluların beğenisine sunuluyor.

Gaziantep'ten fuara katılan Can Savcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çorum'a, kendi bölgelerine ait yöresel yemekleri tanıtmak amacıyla geldiklerini söyledi.

Yaprak sarması, ekşili dolma, lahmacun, çiğ köfte ve içli köfte yaptıklarını ve Çorumluların beğenisine sunduklarını ifade eden Savcı, "Çorum'a dördüncü gelişimiz. Çorum'daki vatandaşların talepleri çok güzel. Bizi heyecanlandırıyorlar. Bizler de vatandaşlara gerçekten Çorum'da olmayan tamamen doğal ürünlerle hizmet etmeye çalışıyoruz. Bir sonraki fuara yine katılacağız." dedi.

Giresun'un yöresel lezzetlerini tanıtmak için Çorum'a gelen Alaaddin Çufraz da Çorum'a ikinci defa geldiğini, vatandaşların büyük talepleri olduğunu belirtti.

Fındık, fındık ezmesi, çay gibi ürünler sattıklarını belirten Çufraz, "Bizim sattığımız ürünler, insan sağlığına faydalı şeyler. Giresun'un fındığı, dünyanın en iyi fındığıdır. İnsan sağlığına faydalı, kalbin dostu." diye konuştu.

Fuarı gezen vatandaşlardan Ahmet Aktaş ise fuarların tanıtım için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin yöresel ürünlerine istenilen anda ulaşmanın zor olduğunu, fuarlar sayesinde birçok ürünün vatandaşın ayağına getirildiğini dile getiren Aktaş, "Bu tür faaliyetlerin ülkemizi tanımak için güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. Her bölgeye gidemesek de onlar ayağımıza geliyor. Güzel ülkemizin ürünlerini daha yükseklere getirmemiz için çalışmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Fuar, 10 Ekim'e kadar açık kalacak.