ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince kentteki hayvan pazarı ve mezbahanın yenilenmesi için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapım çalışmaları devam eden hayvan pazarı ve mezbahada incelemelerde bulundu.

Başkan Külcü, yaptığı açıklamada, yeni yatırımlarla birlikte Çorum'un Türkiye'nin en önemli hayvan ticareti merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

Bölgesel olarak bakıldığında Çorum'un Ankara’nın doğusunda önemli hayvan pazarlarından biri olduğunu dile getiren Külcü, şunları kaydetti:

"Yapımının tamamlanmasıyla birlikte inşallah burada 3 bin büyükbaş hayvan, 3 bin de küçükbaş hayvan aynı anda satışa sunulabilecek. Yeni hayvan pazarımız, bölgesel olmaktan ziyade Çorum'u, Ankara'nın doğusundaki 3 önemli noktadan biri haline getirecek. Kars, Şarkışla ve Çorum olmak üzere 3 önemli hayvan satış noktası ortaya çıkmış olacak. Mezbahanın hayvan pazarı yanında olması ve modern imkanları da hayvan tüccarlarını buraya çekecektir."


- "Çorum Okuyor" projesi

Çorum Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesince yürütülen "Çorum Okuyor" projesi ile kentteki öğrencilerin birbirleri ile kitap değiştirerek yılda en az 7 farklı kitap okuması hedefleniyor.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, yaptığı yazılı açıklamada, projenin hızla devam ettiğini belirtti.

Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu'nda bütün öğrencilerin yer aldığı okuma gruplarıyla öğrencilerin dönüşümlü olarak farklı kitaplar okuma imkanı bulduklarını ifade eden Candan, "Çorum Okuyor" projesi kapsamında her öğrencinin yıl sonuna kadar 7 farklı kitap okumuş olacağını aktardı.

Candan, projeye verdikleri destek dolayısıyla Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'e teşekkür etti.