ÇORUM (AA) - Çorum Valiliği, Çorumlu şehitlerin hatıralarını yaşatmak üzere hazırladığı albümü, baskı öncesi varsa hataların düzeltilebilmesi amacıyla valilik internet sitesinde dijital olarak yayınladı.

Vali Necmeddin Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 1855 yılından bu yana iç isyanlar, savaşlar ve terör olayları gibi nedenlerle şehit düşen asker ve sivil vatandaşların bilgi ve fotoğraflarının yer aldığı Çorumlu Şehitler Albümü hazırlandığını belirtti.

Albümü hazırlarken Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Çorum Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar, Nüfus ve Vatandaşlık ve İl Milli Eğitim müdürlükleri verilerinden yararlanıldığını dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Son aşamaya gelen çalışmanın hatasız olması için aziz şehitlerimize ait bilgiler kamuoyunun dikkatine sunulmaktadır. Şehitlerin bilgilerinde eksik ya da hata olmaması için albümün baskıya hazır halini www.corum.gov.tr adresindeki resmi internet sitelerinde paylaştık. Vatandaşlarımız ve şehit yakınlarımız albümümüzü bu adresten inceleyerek, içerdiği bilgilerde olası bilgi eksikliği ya da yanlışlıkları bize bildirmelerini rica ediyoruz."