ÇORUM (AA) - Çorum'da, "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla her yaştan vatandaşın katılımıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünce organize edilen etkinlik kapsamında Yunus Emre Parkı'nda bir araya gelen Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel ve vatandaşlar, park içerisindeki parkurda sağlıklı yaşam için yürüdü.

Her yaştan vatandaşın katıldığı yürüyüşün sonunda katılımcılara çeşitli ikramda bulunuldu. Halk Sağlığı Müdürü Barış, yaptığı açıklamada, birçok hastalığın obezite ve diyabetten kaynaklandığına dikkati çekerek, söz konusu rahatsızlıkların en büyük nedeninin de hareketsiz yaşam olduğunu söyledi.

Vatandaşları, sağlıklı bir yaşam için yürüyüş yapmaya davet eden Barış, "Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledik. Belli aralıklarla bu tür faaliyetler düzenliyoruz. Bugün birçok hastalığın sebebi şişmanlık ve obezitedir. Bu hastalıkların önüne geçmek için vatandaşlarımızı her gün spor yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sobacı da Türkiye'de obezitenin giderek arttığını, düzenlenen yürüyüş faaliyetleriyle obeziteyi engellemek istediklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Yücel ise Türkiye'de son 15 yılda sağlıkta yaşanan değişim ve dönüşümle hareketsiz yaşam sonucu ortaya çıkan obezite sorunuyla mücadele ettiklerini kaydetti. Sağlıklı yaşam konusunda verilen mücadeleler sonucunda erkek ve kadınların ortalama yaşam süresinin arttığını dile getiren Yücel, "Obeziteye bağlı olan kronik rahatsızlığı olan kalp damar hastalıkları, hiper tansiyon, şeker gibi hastalıklar ortaya çıktı. Bunun paralelinde de sağlık harcamalarımız bu minvalde arttı. Artık bundan sonra koruyucu sağlık hizmetlerinin en öncelikli gelen hekimlerin sağlık hizmeti vermenin yanında hastalıkları önlemek adına hareketli yaşamı vatandaşlarımıza bir yaşam biçimi haline getirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.