Özellikle bekçilik alım ilanlarının sayısının etkili bir şekilde artış göstermesine paralel olarak bu mesleğe olan ilgi de her geçen gün artış gösteriyor. Bu noktada akıllara bekçi nasıl olunur? Bekçilik sağlık şartları neler? Gibi soruların gelmesi de gayet olağan bir husustur. Esasında sadece bekçilik için değil Bayan Yunus Polisi olmak isteyenlerin dahi bir takım şartlara sahip olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda Bayan Yunus Polisi olma şartları karşımıza çıkmaktadır. Tıpkı bekçilik şartları gibi! 

Bekçi Nasıl Olunur?

Şayet bekçi olmak istiyorsanız mutlaka yapılan duyuru ilanlarını yakından takip etmelisiniz. Duyuruları okuduktan sonra bekçilik ön başvurusu işlemini yapmanız şarttır. Ön başvuru işlemini e-devlet sistemi aracılığıyla oldukça pratik bir şekilde yapabilmeniz de mümkün olmaktadır. Bu aşamada e-devlet sistemine giriş yapmak için sadece T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifrenizin yeterli olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. İlk başvuru işlemini yaptıktan sonra ikinci başvuru işlemi için Polis Akademisi Başkanlığına ait olan internet sayfasına giriş yapmalısınız. Burada bekçi adaylarının ne zaman ve hangi şartlarda ikinci başvuru işlemini yapmaları gerektiği yazılmaktadır.

Ön başvuru işlemi sonrasında gerekli sağlık kontrollerinin yapılma aşaması karşımıza çıkmaktadır. Tam da bu noktada bekçilik sağlık şartları neler? Sorusuna doğru yanıtlar vermek önem kazanmaktadır. Böylece ilgili sağlık şartlarının neler olduğunun önceden bilen bekçi adayları buna göre hazırlıklarını da yapabilmektedir. İşte bu sorunun ayrıntılı yanıtları!

Bekçilik Sağlık Şartları Nelerdir?

Elbette ki bekçilik sağlık şartları neler? Sorusunun ayrıntılı yanıtları içeriğinde barındırdığını söyleyebiliriz. İşte bekçi adaylarında gerekli olan sağlık şartlarının ayrıntıları!

Öncelikli olarak vücutta herhangi bir dövme bulunmaması gerekmektedir

Şeker ve tansiyon gibi kronik rahatsızlıkların bulunmaması gerekiyor

Boy ile kilo oranlarının belirli bir standarda sahip olması gerekiyor

Kekemelik ve konuşma bozukluğu gibi rahatsızlıkların bulunmaması gerekiyor

Renk körlüğü gibi bir rahatsızlığın bulunmaması gerekiyor

Ağız ve diş sağlığı konusunda herhangi bir sorunun bulunmaması gerekir

Görüldüğü üzere bekçilik şartları söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı özellik çıkmaktadır. Bekçilik şartlarına dair tüm özelliklere sahipseniz gayet kolay bir şekilde bekçilik başvurusu işlemini yapabilirsiniz. Böylece hayallerinizdeki mesleğe de kavuşmuş olursunuz.