KASTAMONU (AA) - KADİR YILDIRIM - Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, 85 yaşındaki Osman Akgül'ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak köyündeki cami için yaptığı şadırvan talebi karşılandı.

İlçeye bağlı Çamdalı köyünde yaşayan emekli matbaa işçisi Osman Akgül, bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak köydeki camiye yeni bir şadırvan yapımı için yardım istedi.

Cumhurbaşkanlığının Kastamonu Valiliği’ne talimatı üzerine Akgül’ün istediği 3 ton su kapasiteli şadırvan İnebolu Kaymakamlığı tarafından yaptırıldı.

Eşi ile Çamdalı köyünde yaşayan Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kasımpaşa'da futbol oynadığı yıllardan tanıdığını söyledi.

Kendisinin de uzun yıllar İstanbul'da bir matbaada çalıştığını belirten Akgül, "Reisicumhur benim eski arkadaşım. Daha belediye başkanı olmadan evvel top oynarken Kasımpaşa'dan, Okmeydanı'ndan onu tanıyorum" dedi.

Köy camisinin bahçesinde bulunan eski şadırvanın yerine yenisinin yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdığını belirten Akgül, şöyle konuştu:

"Bu dilekçeden sonra Kastamonu İl Özel İdare Müdürlüğüne yazı geldi. Kastamonu Valisi beni aradı, 'gereken talimat verildi' dedi. Kastamonu İl Özel İdaresi'nden iki memur geldi. Bunlar ölçtüler. Kastamonu Valisi İnebolu Kaymakamına yazı yazmış. Kaymakamımız da beni çağırdı, 'Osman Amca gereken yazı geldi, inceleme yapılacak. En kısa zamanda gerekeni yapacağız' dedi. Reis-i Cumhurumuzun sözünü yerine getirdiler. İstediğimiz gibi oldu. Koruluk da yapıldı okulumuzun yanına."

Akgül, köyde kışın 6 kişi kaldığını, yaz sezonunda ise köyün çok kalabalıklaşarak her evin dolduğunu dile getirdi.

- "Reisicumhurumu Allah kuş kanadında korusun"

Şadırvanın yapımını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan için dua eden Akgül, "Reisicumhurumdan, Kastamonu Valisinden, İnebolu Kaymakamından Allah razı olsun. Reisicumhurumu Allah kuş kanadında muhafaza etsin. Yalnız camimizin içi kaldı. Bunu da rica ediyorum. 85 yaşındayım. Ölmeden evvel buranın da yapıldığını görmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Köy sakinlerinden Mustafa Karahasan ise eski şadırvanın su kaçırdığını ve kullanılamaz durumda olduğunu belirterek, "Osman Amcamızdan Allah razı olsun, Cumhurbaşkanımıza mektup yazdı. Yapanlara ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy ise başvuru üzerine İl Özel İdaresi imkanları ve kaymakamlığın desteğiyle söz konusu ihtiyacın giderildiğini belirtti.

Vatandaşların ihtiyacına dönük taleplerine imkanlar ölçüsünde cevap vermeye çalıştıklarını vurgulayan Atasoy, duyarlılığı nedeniyle Osman Akgül'e teşekkürlerini iletti.