61SAAT SİYASET-HASAN TÜNCEL-Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam Trabzon’a geldi. Trabzonspor forması ve atkısı hediye edilen Erdoğan, burada yaptığı kısa konuşmada Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada son dönemde yaşananlara dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hediye edilen formayı da Cumhurbaşkanlığı otobüsünün ön tarafına koyması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Trabzon’u ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ için Trabzon’da hummalı bir çalışma yapıldı. Bugün saat 21:00 gibi Trabzon’a inen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Trabzon Havalimanı'nda, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve diğer yetkililer karşıladı.
Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Trabzon'a geldi.
Öte yandan, havalimanına "Büyüyen ve gelişen yeni Türkiye'nin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız, Büyükşehir Trabzon'a hoşgeldiniz", "Devletin onuru, milletin gururu Sayın Cumhurbaşkanımız Ortahisar'ımıza hoşgeldiniz" yazılı afişler asıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Havaalanından ayrılırken burada kendisini bekleyen vatandaşlara hitabende kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin bulunduğu coğrafyada son dönemde yaşanan olaylara dikkat çekti.
Erdoğan’a burada minik bir Trabzonspor taraftarı tarafından forma hediye edildi. Formanın üzerinde Akif yazması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzonsporlu torunu Akif’i hatırlattı.
Trabzonsporlu taraftarlar tarafından bordo-mavili kaşkol hediye edilen Erdoğan, Trabzonspor formasını da Cumhurbaşkanlığı otobüsünün en ön tarafına koydu.