YOZGAT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Osman Belkaya'nın (23) cenaze namazına katıldı.

Şefaatli Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, İstasyon Meydanı'na getirilerek tören mangası tarafından salavatlar eşliğinde musalla taşına kondu. Şehidin annesi Afet, babası Yakup ile kız kardeşleri Kafiye, İrem ve Serap Belkaya, uzun süre tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Anne Afet Belkaya, bu sırada "Beni şehit annesi yaptın, gururluyum. Doyamadım sana, vermem seni toprağa. Nerenden vurdular, orandan öpeceğim." diyerek ağıt yaktı. Baba Yakup Belkaya da "Doyamadım sana." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Şehidin dedesi Abdullah Onar ise tabutun başında nöbet bekleyen polisin gözyaşlarını, cebinden çıkardığı mendille silerek, "Ağlama yavrum, sevindirme düşmanı." diye polisi teskin etmeye çalıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Çarşı Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra cenaze törenine katıldı. Şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Erdoğan, daha sonra cenaze namazında saf tuttu.

Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları ve Erdoğan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve Abdulkadir Akgül, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Taner Yıldız, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, çok sayıda polis, asker ve vatandaş katıldı.

Belkaya'nın naaşı, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu tarafından cuma namazı sonrası kıldırılan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında defnedildi.