Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5’inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı’nda sancak teslim törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in de katıldığı Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesindeki 5’nci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı Karadağ Kışlası’nda yapılan sancak devir teslim töreni askeri geçişle başladı. Törende alay tarihçesinin okunmasının ardından İstihkam Alay Komutanı Albay Fikri Kayhan Akın’ın özgeçmişi okundu. Sancak, edilen yemin ile birlikte Cumhurbaşkanı Gül tarafından İstihkam Alay Komutanı Albay Fikri Akın’a teslim edildi.
Sancağın kutsal bir varlık olduğunu ve TSK’nın şeref timsali olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Size ve istihkam alayının mensuplarına kutsal bir emaneti tevdi etmek üzere aranızdayım. Bu sancak kutsal bir varlıktır. Bu sancak TSK’nın şeref timsalidir. Türk ordusu tarihi boyunca sancağını korumuş ve uğrunda binlerce şehit vermiştir. Sizin de onun asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim. Bu kutsal emaneti Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Tören, sancağın teslim tutanağının Cumhurbaşkanı Gül tarafından imzalanmasının ardından tören geçişi ile son buldu. Törene Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, 5. Kolordu Komutanı Tahir Bekiroğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve çok sayıda askeri personel ile protokol üyeleri katıldı.
(İHA)