DÜZCE (AA) - AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

İl başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Keskin, seçimler öncesinde yapılacak olan aday adaylığı süreci hakkında bilgi vermek istediğini belirtti.

Seçim öncesinde yol haritası belirlediklerini ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

"Partimizden aday olmak isteyen aday adayları taleplerini AK Parti Genel Merkezine de yapabilirler, Düzce İl Başkanlığına da bizzat kendileri yapabilirler. Başvuru formları il başkanlığımızdan temin edilebilir. Gereken evrakların tamamı verilecektir. Erkek adaylarımızdan 6 bin lira, kadın ve genç adaylarımızdan 3 bin lira aday adaylık ücreti alınacak. Engelli adaylarımızdan ise bin lira ücret alınacak. Partimizin üyesi olup, partimizde görevi olan il başkanı, ilçe başkanı, yönetim kurulu üyesi, belediye meclis üyeliği, İGM üyeliği gibi görevleri bulunan arkadaşların il başkanlığından bilgi almaları çok önemlidir."

15 Mayıs tarihinde milletvekili adaylarının belirlenmiş olacağını belirten Keskin, "29 Nisan Pazar günü herkesin başvurusu bitmiş olmalı. O saatten sonra başvuru alınmayacaktır. Aday adaylık başvurularını aldıktan sonra 5 Mayıs tarihinde temayüller başlayacak. 15 Mayıs günü milletvekillerimizin aday adaylıkları sonlanacak ve adaylar belirlenecek. AK Parti tüzüğüne yetkili parti disiplin kurulu kararı ile partimizden ihraç edilenler, AK Parti Genel Merkezimiz tarafından tüzükte ön görülen sebeplerle partideki görevinden el çektirilmesine karar verilen teşkilat kademe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile disiplin kurulu başkan ve üyeleri, partimizden milletvekili aday adayı olamazlar." şeklinde konuştu.