Kadın ya da erkeklerin kullanımına sunulun, farklı renk ve desendeki cüzdanlar hem kadınlar hem de erkekler için üretilmektedir.

Deri Cüzdan 

Deri hayatımızın hemen hemen her alanında aktif olarak kullanılan bir üretim materyalidir. Erkek cüzdan ve kadın cüdan üretiminde de başlıca üretim materyallerinden biri olan deri cüzdan modelleri, kişilerin tercihlerine bağlı olarak spor ya da klasik olarak tasarlanabilmektedirler. 

Deri cüzdan çeşitleri kategorize edilirken, kadın ya da erkek için olarak üretilmelerinin yanı sıra, kullanım alanlarına göre de çeşitlendirilmektedir. Çok gözlü, dikişli ve işlevsel olan deri cüzdan modelleri özellikle günümüz modern insanı için özel olarak dizayn edilmiştir. Tasarımına bağlı olarak, hem düzenli bir görünüm elde etmek hem de kimlik, kredi kartı ve çeşitli notların muhafazası için idealdirler. 

Cüzdan Modelleri 

Cüzdan modelleri gün içerisinde her an kombinlerin tamamlayıcısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Küçük bir detay olarak görülse de kişilerin tercih ettiği cüzdanlar, gündelik kombinlerine uyumlu olmalıdır. Özellikle kadınlar tarafından, zaman zaman çanta işlevi de gören cüzdanlar, giyim tercihlerine göre belirlendikleri takdirde, şıklığın ve zarafetin tamamlayıcısı olacaktır. 

Şık ve süit bir kıyafet için deri, nubuk ya da süet cüzdan modelleri arasından bir tercih yapılmalıdır. Gündelik ve spor bir giyim tercih edilecekse, kumaş cüzdan modellerin yer aldığı bir marka ya da model tercih edilebilir. 

Cüzdan Fiyatları

Her aksesuarda olduğu gibi cüzdanlarda da fiyatı belirleyen, ürünün üretim sürecine dâhil olan malzemelerdir. Bu anlamda cüzdan fiyatları, tercih edilecek cüzdanın markasına modeline ve üretildiği malzemeye bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. 

Cüzdan fiyatlarının en önemli belirleyicilerinden biri, ürünün ana materyalidir. Deriden üretilmiş olan cüzdanlar bu anlamda, diğer üretim malzemelerine nazaran, biraz daha lüks sınıf olarak ifade edilmektedir. Bunun yanı sıra cüzdan üretiminde derinin bir diğer türü olan nubuk ya da süet malzeme kullanılmışsa, bu da fiyat üzerinde oldukça etkileyici bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Bunun yanı sıra, cüzdan fiyatları üzerinde belirleyici olan bir diğer faktör de markadır. Kendini kalite konusunda kanıtlamış olan markaların ürünleri, fiyat konusunda daha üst segmentlerde yer alan ürünler arasındadır.