ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde dağdan kopan ve yaklaşık 500 metre yükseklikten yuvarlanan kaya, iki evde hasar oluşturdu.

Alınan bilgiye göre, Ortaköy Mahallesi Ulubükü mevkisinde karın zemini yumuşatması sonucu yamaçtan kayan kaya parçası, yaklaşık 500 metre yuvarlandı. Bu sırada, iki katlı bir evin merdivenleri ile bir başka evin yatak odasının duvarı yıkıldı.

Yatak odasının duvarına kaya geldiği sırada evde bulunan Nuriye Bol'un yaşadığı korku nedeniyle fenalaştığı öğrenildi.

Olay sonrası belediye ekipleri, iş makinesi yardımıyla kayayı alarak dereye bıraktı. Zarar gören evler ise onarılmaya başlandı.

- "Tek tesellimiz kimseye zarar gelmemesi"

Ev sahiplerinden Hasan Bol, gazetecilere yaptığı açıklamada, tek tesellilerinin kimseye zarar gelmemesi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 500 metre yüksekten kayanın koptuğunu anlatan Bol, "Zemin yumuşak olduğu için kaya yuvarlanıyor. Yukarıda, komşumuzun evinin merdiveni yıkılıyor. Orada hızı biraz kesiliyor ve tekrar yuvarlanarak evime geliyor. Can kaybı olmadığından şükrediyoruz" dedi.

Olay sırasında evde annesinin tek başına olduğunu dile getiren Bol, şöyle konuştu:

"Evde hasta annem vardı ve tansiyonu çıkmış. Biz de cenazeye gitmiştik. Annem mutfak kısmındaydı. Yatak odasına denk geldi, iyi ki gece meydana gelmedi. Elektrik direğine de çarpmış, elektrikler de kesildi. Duvarın yapılması için de tamirata başladık. Tabii ki yine korkumuz var."

Bol, olayla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını belirterek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Seyhan Bol ise evde 4 kişi yaşadıklarını ancak dışarıdayken olayın gerçekleştiğini ifade etti.

Eşinin arayarak olayı haber verdiğini kaydeden Bol, "Eşim beni aradı, 'ev yıkıldı' dedi. Geldim, baktım, yıkılmış. Çok kötü oldum. Yaşlı kayınvalidem vardı, çok korkmuş. Siirt'te askerde oğlum var. Dedim ki 'Burada biz ölseydik, çocuğum nasıl gelirdi'. Çok üzüldüm, ağladım. Çok şükür cana gelmedi, mala zarar geldi" diye konuştu.