BAYBURT (AA) - AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, 32 ilde uygulanacak Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi projesine Bayburt'un dahil edilmesinin çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Kobal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca daha önce 32 ilde uygulanacağı açıklanan Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi projesine, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın talimatlarıyla Bayburt'un da dahil edildiğini belirterek, "Bakanımız her alanda olduğu gibi tarım alanında da Bayburt'a büyük projeler kazandırmaktadır." dedi.

Proje kapsamında Bayburt'ta kurulacak 500 başlık damızlık düve yetiştiriciliği işletmelerinin yapacağı inşaat yatırımına yüzde 50, damızlık dişi buzağı alımına yüzde 50, makine ekipman alımına yüzde 50 oranlarında hibe desteği sağlandığını ifade eden Kobal, şunları kaydetti:

"Özellikle hayvancılık alanında yatırım yapmak isteyenler için bu proje ve destekler çok önemli bir fırsattır. İlimizi her ziyaretinde köy ve çiftçi ziyaretleri yapan sayın Bakanımızın tarım sektörüne ve çiftçilerimizin emeğine verdiği değer bizi her zaman mutlu etmektedir. Türkiye'nin ilk tarım hayvancılık yerleşkesinin yapılacağı Bayburt, aynı zamanda cazibe merkezleri teşvik programı kapsamında mera hayvancılığının destekleneceği iller arasına dahil edilmiştir. Son olarak 2018 yılına kadar devam edecek Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi projesine Bayburt'un dahil edilmesi, Bayburt'ta hayvancılık yatırımları için çok önemli bir fırsat dönemi başlatmıştır. Bu proje ve desteklerin Bayburt'a kazandırılmasından dolayı sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum."