KÜTAHYA (AA) - Danışmanlar Derneği üyeleri, Giresun’daki Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kütüphane kurulması için kitap kampanyası başlattı.

Derneğin Kütahya Temsilcisi Hakan Özkul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun’daki Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kitaba ve kütüphaneye ihtiyacının olduğunu öğrendiklerini ve bunun üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Bir süre önce sosyal medya üzerinden yurt genelinde, kitap ve kırtasiye malzemesi kampanyası başlattıklarını dile getiren Özkul, şunları kaydetti:

"Giresun’daki lisenin öğrencileri derneğimize ulaşarak kitaba ve kırtasiye malzemelerine ihtiyaçlarının olduğunu bildirdiler. Biz de bu ihtiyacı karşılamak için bir kampanya başlatalım istedik. Kütahya’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarından, arkadaşlarımdan ve hayırseverlerden destek gördük. Bunun yanı sıra sosyal medya aracılığı ile bize ulaşarak kampanyamıza destek verenler de oldu. Bu kapsamda şu ana kadar yaklaşık 400 kitap ve bir miktar kırtasiye malzemesi topladık. Bundan sonra gelecek olan kitap ve kırtasiye malzemesini kargo aracılığıyla oradaki çocuklara ulaştıracağız."

Özkul, kampanyanın devam ettiğini belirterek, katılmak isteyenlerin kendisine ait sosyal paylaşım hesabı üzerinden ya da telefonla ulaşarak kitap bağışında bulunabileceklerini sözlerine ekledi.