SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'da yaşayan ve 12 yıldır tasavvuf müziğiyle uğraşan Hanifi Gökhan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla beste yaptı.

Hanifi Gökhan (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, sözleri de kendisine ait eseri, halkın darbe girişimine gösterdiği tepkiden çok etkilendiği için hazırladığını belirtti.

Halkın mücadelesine bestesiyle destek olmak istediğini dile getiren Gökhan, "Halkımızın gösterdiği birliktelik beni çok duygulandırdı. Kalemlerimiz en büyük silahımız olduğu için darbe karşıtı bir eser yazdık." dedi.

Osmaniyeli olduğunu, nişanlısı için Samsun'a yerleştiğini ifade eden Gökhan, darbe girişiminin yaşandığı geceyi şöyle anlattı:

"Darbe girişimi olduğunda memleketim Osmaniye'deydim. Bir programdan geliyorduk. Evimize giderken önümüze bir tank çıktı. Kimlik sorgulaması yaptı. Terör olayı var diye düşündük ama asker darbe olduğunu söyledi. Tabii yaşımız gereği hiç darbe görmedik, yaşamadık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını dinledikten sonra meydanlara indik."

Yaklaşık 12 yıldır tasavvuf müziğiyle uğraşan Gökhan'ın "darbe girişimi" konulu çalışmasının sözleri şöyle:

"15 Temmuz akşamı bir ihanet duyuldu / Tanklar Türk milletinin üzerine çevrildi / Türkiye, asil millet, buna meydan vermedi / Yürekler hep bir oldu darbeye 'hayır' dedi / Yıkamazsın Turkiye'yi, bozamazsın kardeşliği / Meydanlara iniyor Türkiye neferleri / Zulüm bitene kadar dönmeyecekler geri / Semayı titretiyor yüce tekbir sesleri / Recep Tayip Erdoğan başkomutanımızdır / Darbeyi son bulduran güçlü imanımızdır / Anadolu toprağı bizim vatanımızdır / Vatanı böldürmeyiz, kefenimiz hazırdır."