DÜZCE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ve PKK terörüne tepki için Almanya'nın Münih kentinden Ankara'ya bisikletle yolculuğa çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, 23 günde 2 bin 500 kilometre yol katederek Düzce'ye ulaştı.

Münih'ten 25 Ağustos'ta yola çıkan 40 yaşındaki Çakmak, İstanbul'dan TEM otoyolunu takip ederek Düzce'ye geldi.

Emniyet şeridinden ilerleyerek yolunu sürüdüren Çakmak'ın bisikletine astığı Türk bayrağını gören sürücüler, klakson çalarak kendisine destek verdi.

Çakmak, otoyolun Gümüşova mevkisinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 gündür yolda olduğunu ve yaklaşık 2 bin 500 kilometre pedal çevirdiğini söyledi.

Yol boyunca birtakım sağlık sorunları yaşadığını, bu nedenle 5-6 günlük gecikme yaşadığını belirten Çakmak , "Hamdolsun vatanımıza geldik. Yollar o kadar rahat geçiyor ki dostlarımızla, kardeşlerimizle karşılaşıyoruz. Türkiye’deki yolculuğum çok iyi geçiyor." dedi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Münih Şubesi adına bu yolculuğa çıktığını dile getiren Çakmak, şöyle devam etti:

"Yolculuğumuz 15 Temmuz FETÖ terör örgütünün darbe girişimine Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin mensubu olarak darbeye karşı protesto gayemiz var. Protestomuz, 15 Temmuz şehitlerimize ve gazilerimize destek amaçlıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu göstermek ve aynı safta olduğumuzu bizzat Almanya'dan getirmiş olduğum al bayrağımızı teslim edeceğim."

-"Bizim vatandaşlarımız eli öpülesi insanlar"

Kendi yolculuğunun 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ülke için mücadele eden Türk insanlarının yaptıkları yanında bir hiç olduğunu vurgulayan Çakmak, " Bizim vatandaşlarımız eli öpülesi insanlar. Böyle bir milleti Avrupa'nın hiçbir ülkesinde görmedim. Her konuştuğum vatan sevdalısı kardeşime, öz kardeşimmiş gibi sarılıp ellerini öpmek istiyorum. Bir destan yazdılar. Benim yolculuğum onların yaptıklarının yanında çölde bir kum tanesidir. En azından bir farkındalık yapıp Avrupa'da yaşayan vatandaşlar olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek istedim." diye konuştu.

-"Bir Kürt olarak, Kürt halkının bu oyunun içerisinde olmayacağını söyleyebilirim"

Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde olmayı hedeflediğini sözlerine ekleyen Çakmak, şunları kaydetti:

"Hedefim, al bayrağımızı külliyemize teslim etmektir. Şırnaklı bir Kürt olarak, Kürt halkının bu oyunun içerisinde olmayacağını söyleyebilirim. Bütün bu olanlardan ders alacağını, PKK terör örgütünün hangi üst aklın maşası olduğunu, FETÖ terör örgütüne nasıl bağlı olduğunu ve halkımızın bu oyunun içerisinde olmayacağını halkımıza göstermek istedim. Bu yolculukta bana destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim."

Konuşmasının ardından tekrar yola çıkan Çakmak, otoyolun Düzce çıkışında kendisini bekleyen yaklaşık 30 kişilik Düzce Genç Memur Sen Bisiklet Kulübü üyesiyle kent merkezine geldi.

Yolculuğuna Bolu üzerinden devam etmeyi planlayan Çakmak, 21 Eylül Çarşamba günü Ankara'ya varmayı hedefliyor.