DÜZCE (AA) - Düzce'de açılan bir soruşturmada mağdur konumundaki kadın, sevgi evlerine 5 bin lira yardım etmesi şartıyla davacı olduğu kişiyle uzlaştı.

Alınan bilgiye göre, geçen yıl mesaj yoluyla 23 yaşındaki Y.K. adlı kadını tehdit ettiği iddiasıyla B.D. hakkında "basit tehdit ve hakaret" suçlamasıyla başlatılan soruşturma dosyası, davaya bakan savcının önerisi ve tarafların kabul etmesiyle Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'na gönderildi.

Burada uzlaşmacı tarafından yapılan arabulucukta, mağdur Y.K, kendisine mesaj yoluyla tehdit ve hakarette bulunan B.D'den Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'na 5 bin lira bağışta bulunmasını istedi.

Öneriyi kabul eden davalı, daha sonra 3 taksit olarak belirlenen 5 bin lirayı sevgi evine ödedi.

Uzlaştırmacı Emir Kemal Bozkurt, uzlaşmayla dosyanın kapandığını ve yuvaya bağışta bulunulduğunu belirterek, "Dosya incelemeleri ve davalılar ile görüşme yapıldı. Kendileri duruma sıcak bakarak uzlaşma sağlandı. Bu sayede dosya, hem taraflar hem de adli makamlar tarafından en güzel şekilde tamamlanmış oldu." dedi.

Bozkurt, onarıcı adalet anlayışıyla yapılan uzlaşmaların mağdura, faile ve kamuya yararlar sağladığını vurgulayarak, "Bu şekilde adalet daha hızlı tecelli etmiş oluyor, ceza mahkemelerinin iş yükü bir nebze de olsa azalıyor. Uzlaştırma, toplumsal barışa da katkı sağlarken bu yapılan uzlaşmaların artması için elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu.