Elazığ’ın Sürsürü Mahallesi’nde davul ile birlikte klarnetle yöresel ezgiler çalınınca, gençler halay çekip, oyunlar oynayarak sahura kalkıyor.
Elazığ’da davul ile birlikte klarnet çalınarak Sahur’a kalkılıyor. Yıllardır özellikle Sürsürü Mahallesi ve çevresinde yaşayan gençler, davul ve klarnetçiyi görünce halay ve oyunlarla onlara eşlik ederek takip ediyor. Bir süre davulcu ve klarnetçiyi bırakmayan gençlerin yöresel ezgilerle halay çekip, oyun havasıyla oynaması mahalleye renk katıyor. Bir kaç parça sonra davulcu ve klarnetçiyi bırakan gençler sahur yapmak için evlerine gidiyor.
Mahalle sakinlerinden Vural Baygeldi, “Gençlerimiz bizim mahallede davul ve klarneti usandırmışlar. Niye hevesliler, Ramazan’ı hakikaten layıkıyla geçirmek istiyoruz. Gençlerimiz pusuya yatıyor, davulcu, klarnetçiyi burada görünce yapışıp halayımızı çekelim istiyorlar. Şen Şakrak içerisinde Ramazan etkinliğimizi bitirelim istiyorlar. Her yıl aynı güzellikte Ramazan’ı geçiriyoruz ”dedi.
Mahalle muhtarı Abdülkerim Saraylı’da yıllardır bu geleneğin devam ettiğini, bundan sonra da devam ettirileceğini söyledi.
(İHA)