Başbakan Ahmet Davutoğlu, mazlumların yanında olan yürüyüşlerine devam edeceklerini söyledi.
Davutoğlu, Kahramanmaraş’ta sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle biraraya geldi. Terör örgütünün yaptığı hain saldırı için misilleme demelerini asla ve asla kabul etmediklerini belirten Davutoğlu, "Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde göremez. ’Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme’ gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka cezalandırılacaktır. Eğer teröristler bir baraj inşaatına saldırırsa oradaki güvenlik güçlerimizin görevi onları durdurmaktır. Ülke güvenliğine saldırmak isteyenler hak ettikleri cevabı alacaklardır. Genelkurmay Başkanımız, İçişleri Bakanımız, Hakkari Valimizle defalarca görüştük. Hepsine aynı talimatı verdim. Bu haince eylemi gerçekleştirenler takip edilecek ve ha ettikleri cezayı bulacaklar. Nasıl Hz. Hüseyin yolundan dönmediyse biz de yolumuza devam edeceğiz. Bizden sonraki gelen Başbakanlar bizim yüzümüzden utanmayacak. Bir daha gelecek nesillere özür dilenecek bir miras bırakmayacağız" dedi.
Çözüm sürecini devam ettireceklerini belirten Davutoğlu, "Kim ne tuzak kurarsa kursun, bizim yeni Türkiye’yi inşa vizyonumuz kesintisiz bir şekilde devam edecektir. Hiçbir güç bizi bu kararlı yoldan alıkoyamayacaktır. Kimse Türkiye’yi çevredeki ülkelerin kaos kıskacına, girdabına sokamaz, sokmaya da cesaret edemeyecek. İç barışı temin edeceğiz, kamu düzenini teminat altına alacağız, çözüm sürecini de kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.
Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "28 Şubat’ın diktacılarının, darbecilerinin, vesayet dönemlerinde onların aleti olan siyasetçilerin tuttuğu ’dışarı’ temposu artık anlamını yitirdi ve bir daha bu ülkenin evlatlarına hiç kimse ’dışarı’ diye bir tempo tutamayacak. Ne kamu dairelerinden ne ortaöğretimden ne üniversiteden ne diğer alanlardan ne de TBMM’den bir daha Sütçü İmam’ın torunlarına kimse kıyafeti dolayısıyla ’dışarı’ diye tempo tutamayacak".
Tarihi bilenlerin ’Kapımızı da gönlümüzü de mazlumlara kapatmayız’ diyeceğini belirten Davutoğlu, "Mazlumların yanında yürüyüşümüze devam edeceğiz. Kim ne derse desin" diye konuştu.
(İHA)