SAMSUN (AA) - İlkadım'da anaokulu öğrencileri "Dede Torun El Ele Projesi" kapsamında huzur evi sakinlerini ziyaret etti.

Ziyarete Ziya Esen Anaokulu öğrenci ve velilerinin yanı sıra İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve Okul Müdürü Özlem Boz da katıldı.

Huzur evi sakinleriyle bir süre sohbet eden Atlamaz, değerler eğitimi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Yeni neslin değerlerinin bilerek yetişmesini istediklerini ifade eden Atlamaz, "Bu ülkeye bu devlete hizmet etmiş değerli insanlarımızı, huzur evinde ziyaret etmekten son derece mutluyuz. Özellikle bu projede anaokulu öğrencilerimiz ve velilerimizin katılmasında da gerçekten bu projeye anlam katmaktadır. Projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numanoğlu ise Samsun Maarif Hareketi öncülüğünde yürütülen projeyle, dede torun ilişkilerinde farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Miniklerle yaşlıları bir araya getirmenin önemine dikkat çeken Numanoğlu, böylece milli ve manevi değerler ve bu değerlerin paylaşılması, huzur evinde kalan yaşlıların mutlu edilmesi gibi kazanımlar elde edildiğini de söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, huzur evinde kalan yaşlılara karanfil dağıttı.