ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Hasanlı köyü Aşağı Abacılar Mahallesi Kalkındırma Derneğince hazırlanan "Defne Kokan Kınalı Eller" projesine katılan 25 kadın, Edirne’de ev hanımlarının yaptığı sabunları inceledi.

Dernek Başkanı Muhammet Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan "Defne Kokan Kınalı Eller" projesi kapsamında 25 kadın kursiyerin Edirne’de ev hanımlarının el emeği ile yaptığı meyveli sabunları incelediğini söyledi.

Gezinin çok faydalı geçtiğini belirten Akyüz, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan 'Defne Kokan Kınalı Eller' projesi kapsamında 30 kadın kursiyerimizle geçtiğimiz ay Hatay'da defne sabunu üretilmesi, işlenmesi ve pazarlanması konularında inceleme yapmıştık. Ardından Mersin'de cezeryenin nasıl yapıldığı konusunda cezerye üretim tesisini gezerek bilgi aldık. Dün de Edirne'de ev hanımlarının evlerinde el emeği yaptığı süs sabunlarını inceleyerek bilgi aldık. Ev hanımları burada ortak atölyeler açarak süs yapımı sabunlar üretip satıyorlar. Ayrıca başka ailelere de süs sabunu yapmaları için iş veriyorlar. Çok faydalı bir gezi oldu. Edirneli ev hanımlarının yaptığı uygulamayı biz de köyümüzde yapabiliriz."