TRABZON (AA) - Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Vakfıkebir İlçe Müftülüğünün aralık ayı mutat din görevlileri toplantısına katıldı.

Demir, vaiz Nuray Özben ile katıldığı toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığınca müftülükler bünyesinde oluşturulan aile ve dini rehberlik bürolarının önemi, görevleri, misyonu, vizyonu, ilkeleri ve hedefleri konusunda bilgi verdi.

Aile ve dini rehberlik büroları ile milli ve manevi değerlere bağlı aile yapısının korunmasının ve güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten Demir, toplumsal huzur ve güvenin tesisinde en önemli görevi üstlenen ailenin, muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Demir, büronun faaliyetleri kapsamında sevgi evleri, çocuk evleri, huzur evleri, cezaevleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu, çocuk destek ve eğitim merkezleri, gençlik merkezleri ve sosyal mekanlarda seminer ve konferanslar başta olmak üzere çeşitli etkinliklerin, büroda görevli personel marifetiyle sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.