KASTAMONU (AA) -  Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde babasından devraldığı mesleği yarım asırdan beri klasik yöntemle sürdüren demir ustası, kömür ocağında kızdırdığı demire ritim tutarak şekil veriyor. 

Ahmet Sirkeoğlu (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının ilkokula başlamadan önce kendisine çekiç tutmayı öğrettiğini söyledi.

İlkokuldan sonra babasının mesleğini yapmaya başladığını anlatan Sirkeoğlu, şöyle konuştu:

"Demircilik dedemden babama, sonra da bana kalan aile mesleği. Babam, beni bu mesleğe başlattığında 8 yaşındaki torunum Sinan'dan küçüktüm. Yarım asırdır da elimde çekiç demir döverek, kazma ve balta ucu, orak gibi araç gereçler yapıyorum. Yıllardır bu işi yaptığım için elim alıştı, tıpkı yemek yer gibi. Çekici, balyozu müzik aleti gibi kullanıp çiftetelli bile oynatırım." 

Sirkeoğlu, severek yaptığı mesleğinin Devrekani'deki son ustası olduğuna işaret ederek, kendisinden sonra mesleğini 10 yıldır birlikte çalıştığı damadı Seyfettin Kahvecioğlu'nun yürüteceğini dile getirdi.

Kahvecioğlu da sağlığı el verdiği sürece ailesinin geçimini sağladığını demirciliği yaşatmaya devam edeceğini, yeni demirciler yetiştirmek istediğini kaydetti.