Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, “Türkiye’nin her yerinde, ilinde, ilçesinde, köyünde, mahallesinde savunduğumuz ilkelerin gönülden tartışılmasını, yürekten sahiplenilmesini arzuladık ve bunu önemli ölçüde başardık” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında sonuçlarını değerlendirdi. Demirtaş, seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP yöneticileri hazır bulundu.
Konuşmasına seçimlerin hayırlı olması temenni ederek başlayan Demirtaş, bu seçimin Türkiye’deki bütün halkların yararına olması için büyük bir çaba gösterdiklerin dile getirdi. Bu seçimle birlikte yeni bir başlangıca adım attıklarını dile getiren Demirtaş, “Umut ediyorum ki, sonuçlar hayırlı olacaktır. Bizler Halkların Demokratik Partisi ve bizi destekleyen bütün dostlarımızla birlikte Türkiye’ye aydınlık gelecek adına gerçek, kalıcı bir umut yaratmak istedik. Cumhurbaşkanlığı seçimi de bunun için iyi bir fırsat oldu. Türkiye’nin her yerinde, ilinde, ilçesinde, köyünde, mahallesinde savunduğumuz ilkelerin gönülden tartışılmasını, yürekten sahiplenilmesini arzuladık ve bunu önemli ölçüde başardık. Vermek istediğimiz mesaj Türkiye’nin her yerine ulaşmıştır. Ve bu açıdan bizim Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyamız çok önemli ölçüde hedefine ulaşmış, önemli bir çıkış, başarı yakalamıştır. Bizler, HDP olarak bundan sonraki aşamalarda da bugüne kadar savunduğumuz bütün ilkeleri, ezilenler adına öngördüğümüz ortak geleceği daha güçlü, daha kararlı bir şekilde savunmaya devam edeceğiz. Elbette hemen yarından başlayarak partimizi Türkiye’nin her yerinde güçlü bir örgütlülüğe büyük bir kitle partisi haline getirmek ilk hedefimiz olacaktır. Biz bu seçimle birlikte yeni bir başlangıca adım atmış olduk. Bize oy vermeyi arzulayan nice milyonlar, bu seçimde olmazsa da önümüzdeki seçimde oy vermeyi kararlaştırmıştır. Çünkü bu yürüyüş, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte artık bir sıçramaya dönüşmüş durumda” dedi.

“KÜRT HALKININ TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜN EZİLENLERE UZATTIĞI EL, GURUR VERİCİYDİ”
Seçim çalışmaları kapsamında yürüttükleri kampanyaya da değinen Demirtaş, kampanyanın tüm Türkiye’yi heyecanlandırdığını söyledi. Demirtaş, “Elde ettiğimiz sonuç oran itibarıyla hemen hemen hedeflerine ulaşmıştır. Bizler bu seçimde önümüzdeki barajları, ön yargıları, engelleri kırmayı başardık. Özellikle Kürt halkının bu dönemde vermiş olduğu güçlü destek bizler için onur vericiydi. Kürt halkının Türkiye’deki bütün ezilenlere uzattığı el, gurur vericiydi. Bu elin, Edirne, İzmir, Antalya’da tutulmuş olması, Manisa’da, Gümüşhane’de, Muğla’da bu sese cevap verilmesi hepimizi umutlandırmıştır. Geleceğe dair artık yeni bir yaşamı, eşit ve adil bir kardeşliği örmemiz konusunda herkeste heyecan yaratmıştır. Bizler yarın Merkez Yürütme Kurulumuzda bir sonraki gün ise Parti Meclis toplantımızda önümüzdeki günlerde seçim sonuçlarına dair neler yapacağımıza dair ve bu elde ettiğimiz sonucu nasıl büyüteceğimizi geniş kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)