Elazığ’da evlenmek isteyen 2 çiftin nikahları, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından demokrasi nöbeti tutulan İzzetpaşa Meydanı’nda kıyıldı.
Elazığ’da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetinde bir ilk gerçekleşti. Evlenmek için belediyeye başvuru yapan Merve Özcan ve Bayram Yılmaz ile Miyase Dağdeviren ve Yusuf Demirelli çiftlerinin nikahlarını demokrasi nöbeti tutulan İzzetpaşa Meydanı’nda kıydırmak istedi. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da iki çifti de kırmayarak demokrasi nöbetinde binlerce kişinin önünde nikahlarını kıydı.
Başkan Yanılmaz’ın kıydığı nikahta çiftlerin şahitliklerini Vali Murat Zorluoğlu ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze yaptı. Vali Zorluoğlu çiftlere evlilik cüzdanlarını verdi.
Çiftlere mutluluklar dileyen Başkan Yanılmaz da Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. Nöbete devam edeceklerini belirten Bayram Yılmaz, en mutlu günlerinde vatan için ölmeyi göze aldıklarını göstermek için demokrasi nöbetinde nikah kıydıklarını söyledi.
Demokrasi nöbetinde herkesle birlikte bu mutlu günü yaşadıklarını ifade eden Merve Özcan da, “Bizim için büyük bir mutluluk. Nöbette her zaman buradaydık. Bu günde buradayız. Herkesle birlikte bizde nöbet tutacağız” dedi.
Darbe girişimini kınadığını aktaran Yusuf Demirelli ise, “Hep beraber nikahımızı kıymak istedik. Böyle daha güzel oldu. Bizimkisi vatan sevgisi. İnşallah vatana millete hayırlı, uğurlu ve ülke uğrunda can vermek isteyen evlatlarımız olacak. Cumhurbaşkanımız ayrılın diyene kadar nöbete devam edeceğiz" diye konuştu.
Böyle bir nikahının olacağını hiç düşünmediğini dile getiren Miyase Dağdeviren ise, çok güzel olduğunu ifade etti.
(İHA)