ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla düzenlenen demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, hem nöbet tutuyor, hem de düzenlenen kan bağış kampanyalarına katılarak destek veriyor.

Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde devam eden demokrasi nöbetlerinde vatandaşların kan bağışında da bulunarak katkı sağladığını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimine Türk halkının geçit vermeyerek büyük bir duruş sergilediğini anlatan Oktay, şu ifadelere yer verdi:

"Halkımızın gösterdiği bu kahramanlıklar, toplumun her kesimindeki insanı mutlu etti. Türk Kızılayı olarak demokrasi nöbeti tutulan alanda düzenlediğimiz kan bağış kampanyalarında toplam 650 ünite kan bağışında bulunuldu. Demokrasi nöbetinde kan bağışının arttığını söyleyebiliriz. Bu rakam bizleri memnun eden bir rakamdır. Demokrasi nöbetlerini tutmaya bizler de devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu hassasiyetlerinden ötürü bir kez daha da teşekkürlerimizi sunuyoruz."