TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, "demokrasi nöbetleri"ne ara verildiğini ama milletçe hazır tetikte olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Revi, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara teşekkür etti.

O gecen itibaren herkesin bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji gösterdiğini dile getiren Revi, şunları kaydetti:

"Bir işgal girişimine karşı nasıl tek vücut olup direneceğimizi ve nasıl dik duracağımızı tüm dünyaya gösteren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum, her birinden Allah razı olsun. 15 Temmuz gecesi ülkemizin birçok şehrinin gözü Trabzon’daydı. Çünkü Trabzon sıradan bir şehir değil, çok hızlı bir şekilde meydanlara indik ve çok güzel bir görüntü verdik. Trabzon’un bütün dinamikleri buradaydı ve verdiğimiz görüntüyle ülkemize de cesaret verdik."

Revi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan "demokrasi nöbeti"ne, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla ara verdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Nöbetlere ara veriyoruz fakat hepimiz tetikte olacağız. Sela ve ezanlarla yola çıktık o yüzden kulağımız da bir taraftan bu sela ve ezanlarda olacak, hazır olacağız. Milletimiz bu süreçte ferasetli bir şekilde neler yapabileceğini gösterdi. Siyasi parti temsilcilerimize, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize ve kahraman vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şunu da özellikle hatırlatmak istiyorum 15 Temmuz’da darbe girişimini yapan asker elbisesi giymiş hainlerle, evlatlarımız olan askerleri karıştırmamak lazım."