SAMSUN (AA) - Vali İbrahim Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı 27 gün boyunca "demokrasi nöbeti" tutuan vatandaşlara teşekkür etti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Samsunluların 27 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda nöbet tuttuğunu anımsattı.

Demokrasi nöbetine katılan tüm Samsun halkına teşekkür eden Şahin, şunları kaydetti:

"15 Temmuz 2016 FETÖ/PYD başarısız darbe ve ihanet girişiminin gerçekleştiği ilk andan itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine nöbet bekleyen, vatanına sahip çıkan tüm Samsunlu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Yine, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen bu muhteşem coşkuyu her akşam gerek görsel, gerek yazılı olarak kamuoyuyla paylaşan tüm yerel, bölgesel ve ulusal basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. 27 gündür Samsun ve tüm ilçe meydanlarımızda demokrasi nöbetimizi sürdürdük. Milli Mücadele şehrinin valisi olarak sizlerle onurlandım, gururlandım. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hep meydanlarda olduk. 'Söz konusu Vatansa Gerisi Teferruattır' inancını tüm dünyaya gösterdik."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizi bölmek isteyenlere, ayırmak isteyenlere karşı Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet" ifadesini vurgulayan Şahin, "Ülkemizin yarını bugünden daha aydınlık olsun temennilerimle, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Samsun milletvekillerimize, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, siyasi parti il başkanlarımıza, farklı dünya görüşüne sahip olmalarına rağmen aynı inanç etrafında birleşen her bir ferde, gençlerimize ve tüm Samsun halkımıza çok teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.